Texels Kookboek - Asperges met krab en dille

Ingrediënten
500 gr aspergepunten 2 tl zout 4 sneetjes casinobrood 1 dl mayonaise
1 bosje dille 80 gr krabvlees boter

Hulpmiddelen
aspergeschiller kookpan koekepan snijplank koksmes

Voorbereiding

Voor dit gerecht kan zowel versgekookte krab als krab uit blik of diepgevroren krab gebruikt worden.

Bereiding

Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept. Zie hiervoor de "Tips en Weetjes pagina".
Maak onder het garen van de asperges de mayonaise en zet deze koel weg.
Snij een deel van het krabvlees in stukjes (hou de meeste stukjes achter voor de garnering). Maak de dille schoon, dep ze droog met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak ze fijn

Roer krabvlees en dille door de mayonaise. Bestrijk de sneetjes casinobrood met boter en rooster ze in een koekenpan. Bestrijk de geroosterde sneetjes met het krab-mayonaisemengsel.

Haal de gare aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om ze helemaal droog te krijgen
Snij de aspergepunten in de lengte door en leg ze op de mayonaise. Snij van de achtergehouden stukken krabvlees schijven en decoreer daar de toast mee.

Serveertip

Soort gerecht: hoofdgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 20 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!